روابط بین دختران و پسران در جامعه امروز ما شاید بدون تعریف و یا با تعریفات متفاوتی همراه شده است .به نظر می رسد که روابط دختر و پسر باید تعریف شود و قانونمند در عین آنکه عارفانه نیز باید باشد .تا کنون هیچ تمدن و یا فرهنگی نتوانسته مانعی برای رابطه بین زنان و مردان باشد و یا دختران و پسران . برای چگونگی شکل رابطه بین آنها نیز اسلام راه حلی را عنوان کرده است .
اسلام در شرایطی خاص ازدواج موقت را راه حل می داند . از نظر اسلام تحت هر شرایط رابطه بین زن و مرد باید به صورت نکاح باشد و در غیر اینصورت ازدواج موقت .در غیر این صورت در اسلام رابطه دیگری را نمی توان جایگزین این دو کرد . این در حالیست که نوع های دیگری از رابطه در جامعه مرسوم است .که شرع آن را نمی پذیرد .که هر کدام مقررات و قوانینی را لحاظ کرده است ما اگر عرفمان با ازدواج موقت سر سازگاری ندارد باید شرایط ازدواج دائم را تسهیل نماییم یعنی بار سنگین مهریه ،جهیزیه و.... را از بین ببریم .از دیدگاه اسلام هم برای ازدواج و هم برای ادامه زندگی مشترک حساب و کتاب بسیار روشن و شفافی در عین سادگی باید برقرار شود یعنی ازدواج از نظر اسلام و قرآن و نه لزوما هر کسی که ادعالی اسلامیت می کند هم هدفمند است و هم قانونمند .
ازدواج در حال حاضر به جای آنکه برای کمال باشد برای گذر از بحران حال است و قانونمندی آن به جای آنکه شرایط سهله و سمحه باشد شرایط بسیار سخت و غیر قابل تحملی است .این شرایط برای اکثریت خانواده ها حاکم است . بنابر این ما در ایران در وضعیتی هستیم که نتوانستیم نه از نظر فرهنگ ونه از نظر تمدن به این مسئله مبتلا به همگان بپردازیم .در این صورت است که دختران و پسران خودشان دست به اقداماتی می زنند تا از این بحران به اشکال مختلف بیرون آیند . چرا که نه حاکمیت مسئله آنها را جدی گرفته ونه خانواده ها توانایی حل این مسائل را دارند .به نظر می رسد که بزرگترین بحران جامعه مانا مشخص بودن هدفمان در این مورد است .اینکه نمی دانیم در این رابطه باید چه اقداماتی انجام دهیم و چه کاری را جامعه بیشتر می پذیرد .به هر حال ازدواج موقت خود یک راه حل است اما باید ببینیم که برای پذیرش مردم و عرف در جامعه باید چه راه کاری را در نظر گرفت . باید در این مورد از صاحبنظران کمک گرفت .
*جامعه شناس
نظر شما